Meest gestelde vragen

WANNEER IS WERFPOP?

Dit jaar is Werfpop op zaterdag 11 juli 2020.

WAAR IS WERFPOP EN HOE KOM IK ER?

Het festival vindt plaats in De Leidse Hout te Leiden.

De ingang van Werfpop is weer terug verhuisd naar het pad bij de vijver, richting het Theehuis. De ingang aan de Van Waverenweg (aan de Oegstgeest kant van het park) komt te vervallen, dus bezoekers vanuit de richting Oegstgeest, kunnen via de Van Slingelandtlaan of Groene Maredijk bij de ingang komen.

Leiden is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Leiden Centraal is het kort lopen naar de Leidse Hout.

Te voet/fiets: vanaf de achteruitgang van Leiden CS, sla rechtsaf en bij de T-splitsing links. Je bevindt je op de Rijnsburgerweg. Volg deze weg en sla na de rotonde de 2e straat rechtsaf, de Houtlaan. Je ziet vanzelf de Leidse Hout, neem het voet/fietspad links van het park en je komt vanzelf bij het festivalterrein (te voet ±10 min.)

Openbaar Vervoer: vanaf Leiden CS bus gaan er regelmatig bussen richting Warmond / Katwijk / Noordwijk / Noordwijkerhout (2 min.) Zie ov9292 . Halte Warmonderweg of Diaconessenhuis!

Auto’s: de organisatie raadt iedere bezoeker aan om deze zoveel mogelijk thuis te laten staan vanwege de beperkte parkeermogelijkheden. In de woonwijken rondom De Leidse Hout en het Diaconessen Ziekenhuis is het TEN STRENGSTE VERBODEN te parkeren.

Fout parkeren = wegslepen plus fikse boete!

Plan een route via Google Maps

HOE LAAT BEGINT WERFPOP?

Het veld gaat open om 13.00 en de eerste band speelt om 13.15. Om 23.00 gaat helaas de stekker er weer uit.

WAT IS ER NOG MEER TE DOEN OP WERFPOP?

Er is naast muziek nog veel meer te doen op het festivalterrein; zo is er een heuse Festivalmarkt en worden er zoals altijd weer leuke Kinderactiviteiten voor de allerkleinsten georganiseerd.

WAAROM MOGEN HONDEN/HUISDIEREN NIET MEE HET VELD OP?

We kunnen dit niet toestaan in verband met de drukte op het veld en de aanwezigheid van (kleine) kinderen.

IK BEN JONGER DAN 25 JAAR, HOE ZIT DAT MET DE NIX18 WET?

Laat je ID checken bij het NIX18-punt!

De verhoging van de alcohol-leeftijd is best een logistieke uitdaging: zo’n 40 tot 50% van de Werfpop-bezoekers is jonger dan 25. En ook nog eens bovengemiddeld knap met jeugdige looks dan wel opvallend volwassen uitstraling. Kortom, het is voor ons barteam onmogelijk je leeftijd te bepalen.

Daarom vragen we je vriendelijk om bij mogelijke twijfel of je wel 18+ bent, meteen als je het veld op komt je ID te laten checken bij onze speciale NIX18 balie. Die vind je bij het info-punt midden op het veld tegenover de ingang. Hier wordt je ID elektronisch gecheckt. We zijn verplicht om valse ID’s in te nemen, dus laat die alsjeblieft thuis. De NIX18 balie is open van 13:00 tot 19:00 uur, daarna verschuift de ID-check naar de barren

KAN IK PINNEN OP WERFPOP?

Het is mogelijk om te pinnen bij de verkooppunten van de bonnen.

HOE KAN IK ME AANMELDEN ALS VRIJWILLIGER?

Ga hiervoor naar Vrijwilligers en meld je aan, want elk jaar wordt Werfpop mogelijk gemaakt door vele handen van vele vrijwilligers!

HUISREGELS

Bekijk het huisregelment van Werfpop

WAAROM MAG IK GEEN EIGEN DRANK MEENEMEN NAAR WERFPOP?

Werfpop is een gratis festival, maar het organiseren ervan is helaas niet gratis. We kunnen Werfpop gratis voor het publiek houden door alles te betalen van het geld wat we onder andere verdienen aan de bar. Bedenk dus dat door het kopen van een drankje je ons helpt om Werfpop gratis te houden. Wel mag je één (onaangebroken) fles water van max 1,5 liter per persoon meenemen, een picknickpakket en eten en drinken voor kinderen in het gezelschap.

MAG IK EEN PARAPLU MEENEMEN ALS HET GAAT REGENEN?

Paraplu’s mogen mee het veld op, maar we vragen je toch liever een poncho of regenjas mee te nemen. Door het gebruik van paraplu’s wordt het zicht op het podium minder voor de mensen achter je. Bovendien kunnen ze gevaarlijke situaties opleveren. Op het veld zijn er tevens poncho’s te verkrijgen bij de infokraam van Werfpop op de markt.

HELP, IK BEN IETS VERLOREN OF BEN MIJN KIND KWIJT!

Mocht je iets zijn verloren op het terrein of je kind niet meer kunnen vinden in de drukte, meld je dan even bij de infokraam van Werfpop op de festivalmarkt. Samen zullen we je helpen om je eigendom of kind weer terug te vinden.

KAN IK VRIEND WORDEN VAN WERFPOP?

Ja dat kan, voor een kleine jaarlijkse bijdrage kan je vriend worden van Werfpop. Hiermee help je ons het festival gratis te houden in lastige tijden waarin budgetten voor culturele evenementen alleen maar afnemen. Zie hiervoor Vrienden van Werfpop.

HOE LANG IS WERFPOP ER AL?

In 2019 vindt de 38ste editie plaats van Werfpop!

HOE WERKT HET STATIEGELDSYSTEEM?

Sinds 2018 werkt Werfpop met ‘groen-glas’ herbruikbare statiegeld-bekers. Bij aanschaf van je eerste biertje betaal je een half muntje statiegeld. Lever je glas in bij een bekerpunt dan ontvang je je statiegeld terug via retourpinnen. Het stateigeld wordt via uw betaalpas terug op uw bankrekening gestort.