Meest gestelde vragen

WANNEER IS WERFPOP?

Dit jaar is Werfpop op zaterdag 8 juli 2023.

Wat moet ik allemaal weten voor ik naar Werfpop kom?

Op deze pagina staan al heel veel dingen die je op weg helpen. Maar om het je NOG makkelijker te maken: check onze checklist. Hier vind je alles over onze huisregels, bereikbaarheid, hoe de eco-glazen dit jaar werken en nog een keertje het tijdschema zodat je de overal op tijd bent.

O ja! Heel belangrijk: het wordt heel erg heet zaterdag. Zorg daarom goed voor jezelf en de mensen om je heen.

WAAR IS WERFPOP EN HOE KOM IK ER?

Het festival vindt plaats in De Leidse Hout te Leiden.

De ingang van Werfpop is bij het pad bij de vijver, richting het Theehuis. Bezoekers vanuit de richting Oegstgeest kunnen via de Van Slingelandtlaan of Groene Maredijk bij de ingang komen.

Leiden is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Leiden Centraal is het kort lopen naar de Leidse Hout.

Te voet: vanaf de achteruitgang van Leiden CS, sla rechtsaf en bij de T-splitsing links. Je bevindt je op de Rijnsburgerweg. Volg deze weg en sla na de rotonde de 2e straat rechtsaf, de Houtlaan. Je ziet vanzelf de Leidse Hout, neem het voet/fietspad links van het park en je komt vanzelf bij het festivalterrein (te voet ±10 min.)

Op de fiets: op de route naar de Leidse Hout (vanuit de stad/Leiden Centraal/Merenwijk/Leiderdorp/Rijnsburg/Oegstgeest) volg je de borden voor het fietsparkeren Werfpop. Er zijn twee plekken waar je je fiets kwijt kunt: op de Johan de Kosterweg (pad in de Leidse Hout) en op het UVS-terrein. Hier is ook plek voor scooters en bakfietsen. Vanaf beide fietsparkeerplekken is het nog een paar minuten lopen naar de ingang van het festival. Op andere plekken wordt je fiets weggehaald.

Openbaar Vervoer: vanaf Leiden CS bus gaan er regelmatig bussen richting Warmond / Katwijk / Noordwijk / Noordwijkerhout (2 min.) Zie ov9292 . Halte Warmonderweg of Diaconessenhuis!

Auto’s: de organisatie raadt iedere bezoeker aan om deze zoveel mogelijk thuis te laten staan vanwege de beperkte parkeermogelijkheden. In de woonwijken rondom De Leidse Hout en het Diaconessen Ziekenhuis is het TEN STRENGSTE VERBODEN te parkeren.

Fout parkeren = wegslepen plus fikse boete! Is de auto je enige optie, parkeer ‘m dan op het UVS-terrein.

Plan een route via Google Maps

HOE LAAT BEGINT WERFPOP?

Het veld gaat open om 12:30 en de eerste band speelt om 13.15. Om 23.00 gaat helaas de stekker er weer uit.

WAT IS ER NOG MEER TE DOEN OP WERFPOP?

Er is naast muziek nog veel meer te doen op het festivalterrein; zo is er een heuse Festivalmarkt en worden er zoals altijd weer leuke Kinderactiviteiten voor de allerkleinsten georganiseerd.

WAAROM MOGEN HONDEN/HUISDIEREN NIET MEE HET VELD OP?

We kunnen dit niet toestaan in verband met de drukte op het veld en de aanwezigheid van (kleine) kinderen.

Wat voor gehandicapten faciliteiten zijn er?

Wij hebben een aantal gehandicapten toiletten. Daarnaast kan je van te voren mailen naar info@werfpop.nl en aangeven welke wensen of hulp je nodig hebt en dan gaan wij kijken hoe we dit (binnen onze mogelijkheden) mogelijk kunnen maken voor je.

IK BEN JONGER DAN 25 JAAR, HOE ZIT DAT MET DE NIX18 WET?

Laat je ID checken bij het NIX18-punt!

De verhoging van de alcohol-leeftijd is best een logistieke uitdaging: zo’n 40 tot 50% van de Werfpop-bezoekers is jonger dan 25. En ook nog eens bovengemiddeld knap met jeugdige looks dan wel opvallend volwassen uitstraling. Kortom, het is voor ons barteam onmogelijk je leeftijd te bepalen.

Daarom vragen we je vriendelijk om bij mogelijke twijfel of je wel 18+ bent, meteen als je het veld op komt je ID te laten checken bij onze speciale NIX18 balie. Die vind je bij het info-punt midden op het veld tegenover de ingang. Hier wordt je ID elektronisch gecheckt. We zijn verplicht om valse ID’s in te nemen, dus laat die alsjeblieft thuis. De NIX18 balie is open van 13:00 tot 19:00 uur, daarna verschuift de ID-check naar de barren

KAN IK PINNEN OP WERFPOP?

Jazeker! Werfpop is Pin only!

HOE KAN IK ME AANMELDEN ALS VRIJWILLIGER?

Ga hiervoor naar Vrijwilligers en meld je aan, want elk jaar wordt Werfpop mogelijk gemaakt door vele handen van vele vrijwilligers!

HUISREGELS

Bekijk het huisreglement van Werfpop.

WAAROM MAG IK GEEN EIGEN DRANK MEENEMEN NAAR WERFPOP?

We kunnen Werfpop voordelig organiseren (7,50 euro), door alles te betalen van het geld wat we onder andere verdienen aan de bar. Bedenk dus dat door het kopen van een drankje je ons helpt om Werfpop voordelig te houden. Wel mag je één (onaangebroken) fles water van max 1,5 liter per persoon meenemen, een picknickpakket en eten en drinken voor kinderen in het gezelschap.

MAG IK EEN PARAPLU MEENEMEN ALS HET GAAT REGENEN?

Paraplu’s mogen mee het veld op, maar we vragen je toch liever een poncho of regenjas mee te nemen. Door het gebruik van paraplu’s wordt het zicht op het podium minder voor de mensen achter je. Bovendien kunnen ze gevaarlijke situaties opleveren. Op het veld zijn er tevens poncho’s te verkrijgen bij de infokraam van Werfpop op de markt.

HELP, IK BEN IETS VERLOREN OF BEN MIJN KIND KWIJT!

Mocht je iets zijn verloren op het terrein of je kind niet meer kunnen vinden in de drukte, meld je dan even bij de infokraam van Werfpop op de festivalmarkt. Samen zullen we je helpen om je eigendom of kind weer terug te vinden.

HOE LANG IS WERFPOP ER AL?

In 2023 vindt de 41ste editie plaats van Werfpop!

HOE WERKT HET STATIEGELDSYSTEEM?

Sinds 2018 werkt Werfpop met ‘groen-glas’, dit zijn herbruikbare statiegeld-bekers. Bij binnenkomst krijg je een eigen statiegeldbeker, waarmee je ook gelijk je eerstje drankje kan halen. Lever je glas in bij een bekerpunt dan ontvang je je statiegeld terug via retourpinnen. Het statiegeld wordt via uw betaalpas terug op uw bankrekening gestort. Je kan natuurlijk ook je beter doneren aan het festival.

Waarom entree betalen voor Werfpop?

Klik op deze link voor alle informatie omtrent dit onderwerp.

Klopt het dat ik op de site https://werfpop.booqi.me/ de toegangsbewijzen kan kopen?

Ja, dat klopt. Wij hebben een samenwerkingsverband met www.booqi.me. Deze leverancier verzorgd de afhandeling van de online kaartverkoop van Werfpop.

Vanuit welk emailadres worden de toegangsbewijzen verstuurd?

De toegangsbewijzen worden vanaf: no-reply@m.booqi.me verstuurd

Krijg ik een (BTW) factuur meegestuurd bij een bestelling van de toegangsbewijzen?

Ja, deze is toegevoegd aan de bevestigingsmail. In deze mail zitten een aantal bijlage:

  1. Toegangsbewijs
  2. (BTW)factuur
  3. (eventueel bewijs donatie)
Moet ik de toegangsbewijzen uitprinten?

Nee, dat hoeft niet, wij kunnen deze vanaf het telefoonscherm scannen. We adviseren wel je helderheid van je scherm hoger te zetten zodat het scannen makkelijk gaat.

Ik heb geen mail ontvangen met de toegangsbewijzen

De toegangsbewijzen worden vanaf: no-reply@m.booqi.me verstuurd, controleer of de mail niet in de spam terecht is gekomen.

Voor overige vragen m.b.t. de kaartverkoop kan er gemaild worden naar: entree@werfpop.nl

Ik heb een andere vraag over de entree en/of aanschaf van de toegangsbewijzen en zoek een mailadres

Voor overige vragen m.b.t. de kaartverkoop kan er gemaild worden naar: entree@werfpop.nl

Vanaf welke leeftijd moet je een toegangsbewijs hebben?

Vanaf 4 jaar heb je een toegangsbewijs nodig. Onder begeleiding van een volwassene kunnen kinderen t/m 12 jaar gratis naar binnen. van 0 t/m 4 jaar hoef je geen toegangsbewijs te tonen.

Het gratis toegangsbewijs is samen te bestellen bij de aanschaf van een regulier toegangsbewijs voor volwassenen.

Mag je na binnenkomst (als je kaartje gescand is) weer naar buiten en opnieuw naar binnen?

Ja, dat kan.

Let wel: meld je bij het naar buiten gaan bij de beveiliging dan zorgen zij dat je een bewijs krijgt dat je weer naar binnen kan.