Waarom entree betalen voor Werfpop 2022

Stichting Werfpop

Wij zijn als Werfpop een Stichting zonder winstoogmerk die uitsluitend werkt met vrijwilligers. Alle positieve resultaten komen dus ten gunste van de Stichting en worden uiteindelijk gebruikt voor het organiseren van het festival. In de afgelopen 40 jaren hebben wij reserves opgebouwd door het behalen positieve resultaten. Onze grootste bron van inkomen is de drankverkoop op het festival. Hierdoor zijn we dus afhankelijk of de bezoeker naar ons festival komt en of deze uitgaven maakt op het festival. De drankverkoop is grotendeels afhankelijk van de weergoden. Immers als het slecht weer is komen er minder bezoekers en hebben wij minder inkomsten uit drankverkoop.

Verloren edities

 

Doordat we een aantal edities voor corona hebben gehad waarin de weergoden ons niet gunstig waren hebben we onze reserves moeten gebruiken om verliezen te compenseren. Omdat we hierdoor een kleinere reserve hebben wordt het risico omtrent het organiseren van het festival groter. Hierdoor wilden we graag meer zekerheid creëren omtrent de inkomsten voor het festival

 

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

Er is op 1 juli 2021 een nieuwe wet ingegaan genaamd Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Deze wetgeving gaat over de bestuurdersaansprakelijkheid van de organisatie. Deze is nu aangesloten met de bestaande wetgeving omtrent BV’s en NV’s. Hierdoor is er een groter risico voor het bestuur omtrent de organisatie van het festival dus dit is een beweegreden om meer zekerheid te creëren omtrent de inkomsten van het festival.

 

Covid-19

Zoals niemand is ontgaan heeft het Covid-19 virus de wereld overgenomen de afgelopen twee jaar. Wij de afgelopen twee jaar geprobeerd het festival te organiseren maar hebben helaas beide keren moeten cancelen. We hebben echter wel kosten gemaakt die we niet vergoed hebben gekregen omdat wij niet onder het garantiefonds vielen (gratis festival).

Dit zijn de 3 voornaamste redenen die ons hebben laten besluiten een entreeprijs te heffen, deze entreeprijs bedraagt € 7,50 maar hiervoor krijg je een aantal zaken terug:

 

  • Gratis drankje.
  • ECObeker.
  • Plaspartout.*

 

Kinderen tot en met 12 jaar hebben onder begeleiding van minimaal 1 volwassene van 18 jaar en ouder gratis toegang. Er moet per kind wel een gratis ticket worden gekocht. Alle bezoekers dienen een geldig ticket te tonen bij de toegangscontrole, bij twijfel kunnen we de leeftijd controleren.

 

*hiermee heb je de gehele dag toegang tot de dames/heren toiletten

We zien je graag op zaterdag 9 juli 2022 in De Leidse Hout in Leiden op Werfpop. Tot dan!”

Staat je antwoord hier niet bij of heb je een andere vraag omtrent de entree van Werfpop, mail deze vraag dan naar entree@werfpop.nl