Programma 2023

Check hier de artiesten en het blokkenschema van Werfpop 2023! Tickets koop je hier.

Hang Youth houdt bewust het midden tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband. In 2020 brachten de Amsterdammers de albums BOEL AAN DE HAND en ALLES MOET BETER uit, met ultrakorte maar radicaal furieuze hardcore poppunk-beukers.

Maak je borst maar nat en leg een dubbele knoop in je sneakers. Dit wordt een opzwepende workout in het park met Personal Trainer. Reken maar dat alles uit de kast wordt getrokken om heel Werfpop te laten marineren in het eigen zweet. 90’s Indie-update naar de roaring 20’s van deze eeuw.

Lekker, zo´n spraakwaterval in je moerstaal. Al meer dan 22 jaar na de doorbraak met Opgezwolle stookt rapicoon Sticks het hiphop vuurtje op als solo-artiest en frontman van Fakkelbrigade. Dat resulteerde in een ongeëvenaarde lijst van collaboraties met grote namen als Typhoon, Rico, Kubus, Winne en Jiggy Djé. Dus stop je zorgen ergens waar de zon niet schijnt en bounce mee.

Sweet & sexy sound van reggae, soul en hip-hop met een ijzersterke ritmesectie van gewapend beton. Splendid is de hofleverancier van zonneschijn uit je speakers en mept je vakkundig door alle hoeken van de muzikale ring. Dus voetenwerk in check, heupen lekker los en daar ga je!

Absolute bazen van snoeiharde euforische stampers op het drum & bass spectrum. Black Sun Empire draagt niet zomaar de eretitel ‘the Kings of all things neuro’. Een van de beste internationale live acts en er ontstaat gegarandeerd een liefdevolle puinhoop in een zwetende circle-pit.

Rauwe Nederpop versneden met alt-rock en elektronica. Het eigenzinnige geluid van WIES klinkt als een warme muzikale knuffel die we allemaal op z’n tijd nodig hebben. Zangeres Jeanne verstaat de kunst om persoonlijke ervaringen om te toveren tot tekstuele pareltjes zonder het gevoel dat je stiekem in een dagboek zit te bladeren.

Hooggeëerd publiek! Wij zijn verheugd jullie te melden dat Kees van Hondt, het feestbeest der Lage Landen met zijn uitpuilende koffer aanstekelijke wijsjes Werfpop komt opzwepen tot een hossende beestenbende.

Aangename melancholische mix van postpunk, new wave en krautrock. MICH grossiert in deprimerende teksten verpakt in vrolijke gitaarmelodieën met als motto: JOMO, the joy of missing out. In de rups op de kermis hopen op een extra rondje wat nooit komt. Voor vleermuizen en fans van The Cure.

Psychobilly in de hoogste versnelling met een vette knipoog. Batmobile houdt het tempo erin met melige grappen, horror, naakte dames en een shot carpe diem. Sinds 1983 speelt het trio in de originele bezetting en daar mag best op gedronken worden!

Future Latin sound is dansbaar, rauw en persoonlijk. MAURINO, het brein achter Fiesta Macumba en frontman van TenTemPiés heeft de lat in Latin een stuk hoger gelegd en gaat geen genre uit de weg. Reggae drums, tropische baslijnen, hiphop en jazzy piano, opgesmukt met de diep hese vocalen van de Amsterdamse Chileen. Bueno!

Een UFO uit Niger! Studio Shap Shap brengt het publiek in een trance, waarin je maar wil blijven bewegen. Traditionele en zeldzame instrumenten van muzikanten Mai Douma, Ousseini en Popo onder begeleiding van de groovy bassist Harobasse en toetsenist Sakina zorgen ervoor dat er een geluid wordt gecreëerd dat je nog nooit eerder hoorde. Studio Shap Shap is klaar om de Leidse Hout in vuur en vlam te zetten. Wereldmuziek van de bovenste plank!

Voel de indierock als een nostalgisch zomerbriesje over je heen komen. Mood Bored pakt je bij de hand met poppy hooks en puntige basslines en voeren je mee naar hun safe space in een wereld waarin alles overhoop ligt. Het Tilburgse trio van de pechgeneratie slaat zich door wereldse frustraties heen met een gezonde portie zelfspot en broodnodige humor.

Existentiële crisis? Niets werkt zo goed als een fikse dosis progressieve metal van Crown Compass die je nog verder van het padje brengt naar de diepste krochten van de getergde ziel. Rauwe vocalen als schuurpapier met ultra grove korrel en een brute polijsting van het betere riff- en beukwerk.

Dromerige indierock vol vloeiende grooves en breekbare momenten. Het verlangen naar een pauze in de chaos om je heen maar het is diezelfde chaos die je op de been houdt. Loupe weet op dat gevoel haarfijn in te zoomen en samen te vatten in ijzersterke nummers.

Schurende Nederpop op de fijne lijn tussen genialiteit en slap geouwehoer. LE MOTAT klinkt als een cocktail van Henny Vrienten en Jett Rebel met een fikse scheut absurditeit. Meezingers over liefde, seks en mensen die hun kop in het ijs moeten steken. Heb je niks te doen? Laten we samen Naar de Klote gaan.

Wat begon als een grap mondde uit in een groot succes. Met geluiden uit internet memes, oude computerspellen en nostalgische liedjes besloot de producer achter Gladde Paling een geluid neer te zetten dat verser en vetter is dan de vis op de markt. Benieuwd? Kom vooral kijken!

Ook dit jaar hebben we weer een silent-stage. De dag lekker fris beginnen? Dat kan tijdens het half uurtje yoga aan het begin van de middag. Wil je gelijk los? Dan staat Gladde Paling voor je klaar om er direct een feestje van te maken. Tijdens YARA genieten we van breakbeat met soul en funk invloeden. En voor de allerkleinsten hebben we tussen 15.00 en 16.00 het alterego van Kees van Hondt, genaamd Kees van Puppy. Maar ook zal BplusC voorlezers meenemen die je doen ontsnappen uit de drukte van het festival, en meenemen naar een magische wereld.

Alle kinderen opgelet! Een avontuur vol verhalen wacht op jullie tijdens Werfpop! Speciaal voor jullie, de nieuwsgierige ontdekkers en dappere avonturiers, hebben we de fantastische voorlezers van BplusC uitgenodigd. Ze nemen jullie mee naar magische werelden, laten jullie lachen om grappige personages en vullen jullie hart met verwondering. Stap dus even uit de drukte van het festival, pak een hoofdtelefoon en geniet van het silent voorlezen!