Programma 2022

Hieronder een overzicht van de artisten die spelen op Werfpop 2022.

Hij is extravagant, heeft een puur hart en is zeer dienstbaar aan de rock ‘n roll goden. Er was in de afgelopen jaren geen ontkomen aan deze Rebel without a Pauze. Als een gepassioneerde superheld geeft hij ze voor de 100 procent van Jetje uit een inmiddels enorme berg hits en dito albums.

Persoonlijke verhalen gedoopt in traditionele folkpop en gezegend met een hemelse sublaag van verfijnde electronica. Deze Haagse hitmachine staat bekend om hun onweerstaanbare hooks en catchy refreinen die de grootste brombeer aan het dansen krijgt…

De Nederlandse kroonprinses van de pop is pas 20 jaar maar draagt een rugzak vol levenservaring mee. Doordat S10 openhartig haar ervaringen binnen de psychiatrie weet te om te zetten in prachtige songs, raakt ze je binnen no time diep in het hart. Met inktzwart leed, verwarring maar ook intense liefde fladdert ze via zang, rap en spoken word met haar muzikanten als een immer stevig vangnet…..

Vier volwassen kleuters die zowel botsen als schuren en  met een eeuwig verlangen naar spannende avonturen. Dikke kans dat je ze al hebt gezien schitteren als de huisband van de talkshow ‘M’. Klinkt als Britpop op een surfplank met vlijmscherpe riffs, retestrakke drums en prettige zanglijnen die daar overheen rollen.

Laat je niet foppen door een overload aan cuteness want deze Japanse dames in glitterjurkjes gaan vanaf de start volledig los op garagenoisepunk nummers die nooit langer dan twee en halve minuut duren. Verwarring, chaos en een tsunami aan schreeuwkoortjes waarvan zelfs Dave Grohl (Foo Fighters) steil achterover sloeg.

Spotify – Werfpop 2022

Luister hier  naar onze Spotify lijst met artiesten die dit jaar op Werfpop optreden. We updaten deze lijst zodra er een nieuwe act bekend is.

Groot geworden door een waslijst aan legendarische gigs met een royale 130 bpm draagt Miss Monica terecht de kroon van Queen of Technoclassics. Ze is een van de eerste vrouwelijke DJ’s in Nederland en drukte vanaf de jaren 90 haar muzikale stempel op de housescene.

Zuster Zonnebloem: Geboren in 2020 en getogen in de jaren 70. Waan je in vroegere tijden met deze psychedelic rockformatie waar de passie en chemie vanaf spatten.

Hanne Brunekreeft, Lars Douma, Rick van Loon en Timo Verlaan spelen samen alsof ze elkaars gedachten lezen en zijn niet bang de grenzen van de gebaande paden op te zoeken….

Harder is altijd beter dus hou je oordoppen in de aanslag. Cosmic Debris neemt je mee op een tijdreis naar de psychedelische 70s voor een trip die je nooit meer vergeet. Het spacerocktrio trakteert op een diepe laag rock met een hoop zwaartekracht van vibrerende gitaren en uitstekend beukwerk.

Als swingbeat, blues, electro, hiphop en spoken word met elkaar flirten in een bruin kroegje dan gaat dat geheid uit de hand lopen in een muzikale orgie. Het Gezelschap van Jordy Dijkshoorn (De Likt), Juno Rissema, Diggy Rast en Stam des Bouvrie overtreffen je stoutste fantasie.

Het indie/electronisch duo Ronnie Verton en Rutger Brouwer heeft z’n roots in de Leidse popscene liggen. Uit de as van Junior Eats Alone, Jimmyhat en Villeneuf herrezen en samengesmolten door de liefde voor analoge en modulaire synthesizers, brengen de heren je terug naar de sferische sound van de 90s.

Duik diep in de eclectische groove van super elegante soul, rock en subtiele jazz. Het female-only trio met een bad-ass stage presence overstijgt genres en culturen met prachtige verhalen geïnspireerd door hun verschillende achtergronden.

Onvervalste vintage 70’s Afro-funk vermengd met blues en soul die je onontdekte euforische levels van extase doet beleven. Behekst met griezelige toetspartijen, opzwepende ritmes en hypnotiserende samenzang waan je jezelf als een gewillige deelnemer aan een rituele voodooceremonie in West-Afrika onder leiding van funkpriester Peter Solo.

Wereldwijd gerespecteerd als één van de invloedrijkste progressieve deathmetal acts die hun genre-tartende sound eind jaren 80 definitief op de kaart hebben gezet. Al meer dan 35 jaar knalt de van oorsprong Enschedese band door de geluidsbarrière met de meest intense en brute gymnastische hoogstandjes op de notenbalk.

Maak je borst maar nat voor Zwedens meest favoriete exportproduct. Met de kracht van een fikse explosie stort Imminence live een bak alternative metalcore over je heen. Een scala aan rauwe emoties uit de donkerste krochten van het brein waar innerlijke conflicten tikkertje met elkaar spelen.

De enige Netherkrautband ter wereld parkeert z’n ufo op Werfpop en brengt vanuit het universum spacy surf, psychedelische garagerock en wause krautrock uit het goed geconserveerde psychedelische tijdvacuüm van de jaren 60. Slingerende orgeltapijtjes, fuzz-gitaren met een rookgordijn van reverb en een pak slaag op het arme drumstel.

Begon als zanger in de punk/rockscene maar vond zijn eigen unieke sound in de jungle en drum & bass. Hij spit en rijgt een energieke show aan elkaar terwijl hij de kolkende dansmassa dirigeert tot de damp er vanaf slaat.