Onze vrijwilligers: de helden van Werfpop

Een festival heeft meer nodig dan een toffe line-up, lekker eten en drinken en mooi weer. Al meer dan 40 jaar heeft Werfpop een geheim wapen: de ongelofelijke topcrew van vrijwilligers! Zonder vrijwilligers, geen Werfpop. Elk jaar helpen zo’n 350 vrijwilligers op verschillende manieren mee met de organisatie. Een flink deel hiervan helpt zelfs elk jaar. Maar wat kan je allemaal doen als vrijwilliger? En waarom eigenlijk?
Devona en Jasper, onze vrijwilligerscoördinatoren, kunnen hier alles over vertellen.

Leuke sfeer en plezier voorop

Natuurlijk willen we dat alle bezoekers van Werfpop een topdag hebben. Maar dit geldt ook voor onze crew. “De sfeer op Werfpop is schitterend.”, volgens Jasper. “Iedereen op Werfpop wil elkaar helpen, de sfeer is leuk, iedereen is goed met elkaar, het is erg gezellig en het is een uniek festival. Als vrijwilliger maak je mee waarom Werfpop zo uniek is.” 

Heel veel verschillende taken 

Om de opbouw en dag zelf goed te laten verlopen zijn er ontzettend veel verschillende werkzaamheden. Zo kun je bij de kassa staan, bij de bar, je kan runner zijn (ook wel Manusje-van-alles), deel uitmaken van het veiligheidsteam, meehelpen met de kinderactiviteiten, decoratie ophangen, de catering doen, het verkeer regelen, bij de toiletten staan of helpen bij de techniek. En dat is nog niet eens alles!
Sommige taken zijn voor één dag, andere werkzaamheden vragen hulp op meerdere dagen. Devona: “Bij de ultieme ervaring van het opzetten van Werfpop hoort echt 10 dagen bikkelen! Het voordeel van meer dagen meewerken aan Werfpop is dat je elkaar echt leert kennen. Naast hard werken hoort een drankje na je dienst er ook gewoon bij en wij zorgen er ook goed voor dat iedereen er plezier in heeft. We zien altijd veel lachende gezichten. En we kijken natuurlijk altijd naar wensen, ervaring en vaardigheden van crewleden.
Alle vrijwilligers gaan naar huis met een crew t-shirt. Deze worden met trots gedragen en zien we de rest van het jaar nog her en der oppoppen in de stad.”

“Zonder vrijwilligers is er geen Werfpop, daarom zijn ze zo belangrijk”

Een hechte crew

De crew van Werfpop vormt een hele gevarieerde en tegelijkertijd hechte groep die dezelfde motivatie heeft. Jasper: “Ik bewonder hoe bedreven vrijwilligers zijn, dat maakt echt indruk. Het festival betekent voor hen meer dan alleen de mogelijkheid om hun favoriete bands te zien en een biertje te drinken. Je maakt deel uit van iets groters en draagt bij aan een topdag voor duizenden mensen.”.
Devona: “Het leukst aan het meehelpen aan Werfpop is om nieuwe ervaringen te doen. Ik heb veel mooie mensen ontmoet en veel verschillende dingen gezien”.

Vrijwilligers zijn onze helden

De vrijwilligers van het festival zijn de helden van het festival. De onzichtbare krachten achter de schermen die ervoor zorgen dat alles soepel verloopt en dat we elk jaar weer een hele toffe dag kunnen organiseren.
“Mocht je in de zomer tijd hebben en het lijkt je leuk om een festival mee te maken achter de schermen: grijp dan je kans om te helpen bij Werfpop in een fantastische community!”, aldus Devona.