Field Stage 

Science Area

De studenten van iGEM Leiden staan dit jaar weer paraat om je een kijkje in de keuken te geven van de wetenschap. Ingewikkeld? Zeker niet. Leuk? Absoluut! In de Science Area kan je Kleuren met Bacteriën. Maak je eigen tekening met veilige bacterieculturen in een petrischaal. Hoe ziet dat eruit (en helemaal na een paar dagen)? Kom het ontdekken. Help jij mee zoeken naar de ‘vieste’ plek van Werfpop? In deze wedstrijd ga jij gewapend met een oorstokje en petrischaal op zoek naar de meest ‘besmette’ objecten in het park. Na een week maakt iGEM Leiden de winnaar ( de plaat met de meeste bacterie- en schimmelkolonies) bekend. 

iGEM is een jaarlijkse internationale competitie in de synthetische biologie, het vakgebied waarin je het gebruik van micro-organismen toepast om maatschappelijke problemen op te lossen (door bijvoorbeeld het maken van enzymen). Het Massachussets Institute of Technology (MIT) in Boston organiseert de competitie onder studententeams wereldwijd, en daagt hen uit om hun zomer te wijden aan een zelfbedacht project op het grensvlak tussen biologie en techniek.

In 2018 wonnen de studenten van iGEM Leiden deze belangrijke competitie met hun onderzoek naar stress bij bacteriën. Dit jaar haalden ze wederom het nationale nieuws met hun project van deze zomer: iGEM Leiden onderzoekt of het eiwit op de tanden van de humboldtinktvis kunnen helpen bij het genezen van brandwonden. Iemand nog vragen? Stel ze gerust bij iGEM Leiden in de Science Area!
Science Area, 13.00-18.00 uur

Escape Room 

Kom naar de Sense Escape Experience, de mobiele escaperoom voor jongeren. Maak kennis met Bo en Robin en zoek uit wat er die nacht tussen Bo en Robin is gebeurd. Je gaat na of ze seks met elkaar hebben gehad, of beiden dit ook wilden, of ze het veilig hebben gedaan en of ze er ook van hebben genoten. Je hebt 20 minuten de tijd om antwoorden te krijgen op je vragen en om uit de bus te ontsnappen. Lukt het jou binnen de tijd?

Field Stage, 13.00-17.00 uur

Ruwedata ‘Move around Sound

Alle wegen leiden naar ‘Move Around Sound’. Dit mobiele 12 volt sound system duikt op in onverwachte hoek! Ga keihard intiem los bij deze mini-rave met een Rotterdam/ Leidse DJ crew.

www.movearoundsound.nl

VELOMAN

Kom naar de VELOMAN en speel het legendarische vintage computerspel PACMAN in 3D. Op 4 schermen ga jij de uitdaging aan de hoogste score van de dag te behalen en de felbegeerde Velo Electro-medaille te winnen!

Field Stage, 13.00-18.00 uur