Eco-glazen op Werfpop – Werfpop 8 juli 2018
648
page-template-default,page,page-id-648,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Eco-glazen op Werfpop

“Het is vanuit ons gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid dat we met de gemeente afspraken hebben gemaakt om in de vorm van een pilot alsnog proefondervindelijk te ervaren of en hoe het mogelijk is om met eco-glazen te gaan werken,” aldus voorzitter Jeroen van der Lippe. De gehele organisatie van Werfpop werkt er momenteel keihard aan om de introductie en het gebruik van de eco-glazen tijdens het festival zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de bezoekers én voor de 350 vrijwilligers die meewerken aan Werfpop.

 

Yvonne van Delft, wethouder Werk, lnkomen, Economie & Cultuur, is bij de opening aanwezig om het eerste eco-glas te vullen. “Het college vindt het belangrijk om evenementen te verduurzamen. Met eco-glazen voorkomen we een hoop plastic afval. Werfpop is daarmee een mooi voorbeeld voor andere grote evenementen in de stad. We gaan samen met ondernemers het gebruik van eco-glazen invoeren bij alle evenementen. Ik wens Werfpop een mooie en succesvolle 37e editie toe.”

 

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van één eco-glas gelijk staat aan 60 wegwerpbekers. Door het gebruik van deze eco-glazen, Groen Glas, blijft de Leidse Hout dus een stuk schoner, creëert minder plastic afval en hoeft er dus minder opgeruimd te worden. Daarbij zijn de eco-glazen 100% recyclebaar. Omdat de glazen van hard plastic zijn, kunnen ze tijdens het festival gespoeld worden en opnieuw worden uitgegeven.

 

HOE WERKT HET…
Tijdens Werfpop wordt bij het eerste drankje een half muntje statiegeld extra betaald en gedurende het festival kan het gebruikte eco-glas omgewisseld worden voor een schoon of nieuw eco-glas. Als Werfpop afgelopen is, kan bij het verlaten van het terrein het eco-glas ingeleverd worden en wordt het statiegeld terugbetaald. Het is ook mogelijk om het glas te doneren en zo bij te dragen aan een nog beter en mooier festival.

Wil je meer weten over het beleid van de Eco-glazen door Gemeente Leiden Kijk dan even op de website gemeente Leiden.

Wil je meer weten over de Eco-glazen van Stichting Greencups, Kijk dan even op de website van greencups.nl