Eco-glazen op Werfpop – Werfpop 8 juli 2018
648
page-template-default,page,page-id-648,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Eco-glazen op Werfpop

De komende editie van Werfpop maken we voor het eerst gebruik van het veelbesproken Eco-glas. Na maandenlang overleg met wethouder Robert Strijk en ambtenaren Wieke Bertina en Lizanne Menting zijn we gezamenlijk tot overeenstemming gekomen dat er bij Werfpop een pilot zal worden gedraaid met de inzet van Eco-glazen. Dit is voor het eerst bij zo’n grootschalig evenement in de stad Leiden.

“Het is vanuit ons gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid dat we de wethouder hebben voorgesteld om in de vorm van een pilot alsnog proefondervindelijk te ervaren of en hoe het mogelijk is om met Eco-glazen te gaan werken.” aldus voorzitter Jeroen van der Lippe.

We werken er momenteel keihard aan om de introductie en het gebruik van de Eco-glazen tijdens het festival zo gemakkelijk mogelijk te maken voor jullie (de bezoekers) én voor de honderden vrijwilligers die meewerken aan Werfpop.

Wat zijn eco-glazen eigenlijk? Eco-glazen zijn hard plastic retour bekers. Tijdens Werfpop betaal je bij het eerste drankje statiegeld en bij het halen van een nieuw drankje wissel je de gebruikte beker om voor een schone/nieuwe. Als Werfpop afgelopen is krijg je bij het verlaten van het terrein het statiegeld terug wanneer je de beker weer inlevert. Omdat de glazen van hard plastic zijn, kunnen ze tijdens het festival gespoeld worden en opnieuw worden uitgegeven. Het (her)gebruik van één eco-glas staat gelijk aan 40 tot 80 plastic wegwerpbekers zo leert de ervaring op andere evenementen. Het zorgt voor minder afval op de grond en er hoeft dus minder opgeruimd te worden.

Wil je meer weten over het beleid van de Eco-glazen door Gemeente Leiden Kijk dan even op de website gemeente Leiden.

Wil je meer weten over de Eco-glazen van Stichting Greencups, Kijk dan even op de website van greencups.nl