Aankondiging: Tusky

 

p1, 17.30 – 18.30 uur

Tusky staat garant voor een lekker potje punkrock met rauwe randjes erin verwerkt. Met invloeden uit bijna de volledige bezetting van wijlen Johny Coffey, maar ook bijvoorbeeld een alumnus van The Secret Handshake Club, kun je je tanden in deze formatie uit Alblasserdam zetten. Iets waar menig festivalganger het roerend mee eens zal zijn. Even voorstellen: frontman Alfred van Luttikhuizen, gitarist Sjors van Reeuwijk, drummer Bas Allein Richir en bassist Chris van Teijlingen.

De heren maken vertrouwd werk zonder formularisch te worden, wat hun in mei uitkomende ep ‘Love Love Love’ zeker zal laten zien. Liedjes over liefde zijn nooit oud, en op deze plaat zal de luisteraar vier variaties aantreffen, plus nog een nummer over de nauw gerelateerde emotie haat.

Met hun eerste single met videoclip ‘Folly’ in 2017 viel al meteen te voelen wat voor vlees er in de kuip zat: scherpe rifjes en treffende tekst met een hoop humor gebracht. Deze verscheen vervolgens op vinyl met het nummer ‘You will not regret this’, een toepasselijke titel wanneer je het luisterde. Dat najaar stond de band tijdens hun tour op bijvoorbeeld Beastfest en pakte ook nog de Popronde mee.

De volgende mijlpaal was het met pareltjes overladen album ‘Rated Gnar’ bij V2 Records, dat binnen en buiten Nederland lovende recensies kreeg begin 2018. Naast punkrock flirtte de band ook met lo-fi en hardcore op deze plaat.

Een clubtour en festivalseizoen waarin onder andere Paaspop, Zwarte Cross en Jera On Air geboekt stond bracht dit gospel naar de massa toe (de teller staat op 20 evenementen). Eventjes op en neer naar Litouwen was de klap op de vuurpijl.

Ook bleef de creativiteit in de clips zitten. Bekijk ‘Goosey goosey gander’ voor een haast perfecte persiflage van melodramatische muziekdocu’s gevuld met kiftende bandleden.

Het belooft een zomer vol liefde te worden, want we mogen weer een tour verwachten om ‘Love Love Love’ aan de man te brengen. Maar voor vlinders in de buik hoef je niet te reizen, want vrolijk de grasmat eraf pogoën kan straks gewoon in de Leidse Hout.

> naar programmaoverzicht