Aankondiging: Zeal & Ardor

p1, 19.00 – 20.00 uur

Blackmetal gospelband Zeal & Ardor maakt op Werfpop 2019 van uitersten een geheel. Een kwetsbare, persoonlijke sound van gospel blues gecombineerd met een nu-metal structuur afgemaakt met een black-metal saus, geven een goede illustratie van hoe afro-amerikaanse muziek geklonken zou hebben als er een opstand was geweest tegen het Christendom. Deze avant-garde vorm van metal zal luisteraars uit verschillende hoeken van metal en ver buiten metal weten te verbinden in een optreden dat, wanneer de historie wordt voortgezet, onvergetelijk wordt.
Een show op Roadburn 2017 geeft een goede illustratie. Terwijl het geluid uitvalt zingen zanger Manuel Gagneux en het publiek om en om een zin uit de tekst van ‘Devil is fine’ om zo samen een magisch moment te creëren.
Ook voor Werfpop zal een memorabel concert gegeven worden met nieuw materiaal dat in 2018 uit kwam op het album ‘Stranger fruit’.
Bezwerende teksten en meeslepende composities bestaande uit een mix van gospel en metal zullen iedereen op Werfpop in hun macht krijgen om de wereld-beschrijvende teksten van Zeal & Ardor, die ook de minder mooie kanten niet schuwen, te laten horen. Dit moet garant staan voor kippenvelmomenten en herinneringen die nog lang zullen blijven.

> terug naar programma