Aankondiging: PLOEGENDIENST

p2, 15.30 – 16.15 uur

“De eerste noten van hardcore punk supergroep Ploegendienst slaan direct in als een bom” 3voor 12

Ploegendienst trapt graag en hard. Tegen de massa, tegen dichte deuren en tegen OV-poortjes. Letterlijk dan. Figuurlijk is het een band die iedere zaal in zo kort mogelijke tijd wil slopen. Muzikaal zit het het ergens tussen 80’s hardcorepunk, oi en trash. De Nederlandstalige teksten gaan vooral over de grote ongemakken des levens: toersistenterreur, kapotte telefoons en het systeem. Compacte, snoeiharde punk nummers die je direct mee wilt schreeuwen.

“Een orgastische explosie… Ploegendienst gaat veel shit slopen de komende tijden, zoveel is zeker” Never Mind The Hype

Zanger Ray Fuego (SMIB) laat zich op het podium van zijn beste kant zien. Nietsontziend betrekt hij het publiek bij iedere show. De band (bestaande uit oudgedienden van o.a. Aux Raus en Adolf Butler) ramt ondertussen in een moordendstrak tempo door.

“Ploegendienst is nu al voorbestemd om de allerbeste, hardste, meest gehypete band van het moment te worden” Noisey

Ploegendienst bewandelt paden die weinig Nederlandse bands voor hen in durfden te slaan: een meedogenloze mix van ouderwetse hardcore punk in combinatie met snoeiharde Nederlandstalige teksten gezongen door misschien wel de meest furieuze frontman van dit moment.

Dus breng die mosh, bouw die pit en sloop je huis. In de club, in de kroeg of bij je moeder thuis. Ploe-Ploe-Ploegendienst..Ploe-Ploe-Ploe-Ploe-Ploegendienst!!

> naar programmaoverzicht