Aankondiging: Niko

p1, 13.45 – 14.30 uur

De rauwe en dansbare indierock van Niko wisselt af met hoekige riffs en catchy refreinen waarin Nik van den Berg je tekstueel de romantiek van een TL verlichte ruimte laat zien. De nummers, niet geheel zonder ironie gebracht, worden ondersteund met een sound die de band uitspuwt alsof het hun levensbloed is.

De band, ooit begonnen als solo-project in Los Angeles, bracht in 2018 haar EP ‘You Might Like It, But I Might Just Hate It’ uit. Een cassette vol nummers met gemene gitaarsolo’s en refreinen die je mee moet zingen terwijl je over de snelweg sjeest.

Na het spelen van een overvloed aan shows – in studentenkamers, venue’s en festivals zoals Grasnapolsky, Motel Mozaique en The Life I Live – stoomde de band zich klaar voor de opnames van de nieuwe EP die in augustus het levenslicht zal aanschouwen. De nieuwe EP bevat 6 tracks die naadloos op elkaar aansluiten. Samen met de ruwe sound die de band met producer ‘Tom Meijer’ gevonden heeft in verschillende kleine studio’s in Amsterdam, is de Niko-sound nu beter dan ooit en klaar om te rocken op het heilige Leidse gras.

> Bekijk volledige programmaProgramma