Aankondiging: Hollie Cook

p1, 16.00  – 17.00 uur

Hollie Cook combineert haar unieke vocale talent met charmante charisma en vervlecht zo haar eigen dynamische combinatie van lovers’ rock met stevige tropische vibes. Zo brengt ze ons met haar West-Londense roots als vertrekpunt naar een arena van diverse samenwerkingen, platen die lovende kritieken ontvangen en wereldwijd grootse liveoptredens.

Deze dame heeft het vermogen om continu te verrassen en te verrukken en de huidige ontwikkelingen verstevigen haar positie als een van de meest spannende stemmen in de reggae. Afgelopen jaar leverde ze hiervoor het bewijs, wat kraakhelder te horen is op haar derde volledige album Vessel of Love.

Afkomstig uit een muzikaal nest (haar vader was de drummer van The Sex Pistols, haar moeder zong bij Culture Club en Boy George is haar peetvader) begon de muzikale carrière van Cook op haar 19e, toen familievriend en punkpioneer Ari Up haar vroeg om te komen spelen bij de ruige Britse feministische post-punk groep uit de 70s, The Slits, voor hun reünie in 2006. Cook deed het uitstekend, zo direct in het diepe gegooid, en zette snel haar tanden in het 4 jaar lang wereldwijd onafgebroken optreden met de band.

Op haar eerste soloalbum Hollie Cook, wat uitkwam in 2011, kwamen haar talenten pas goed tot wasdom. In 2012 volgende een veel volprezen dub album, met singles als “Milk & Honey” en “That Very Night”, die gedraaid werden door invloedrijke radiostations in heel Europa.

Na haar optreden bij het concert van The Stone Roses in Manchesters’ Heaton Park (op persoonlijk verzoek van Ian Brown) en haar hypnotiserende performance in het gerenommeerde programma Later…With Jools Holland was de weg vrij en nam Hollie’s solocarrière een vlucht.

Op Mr. Bongo Records bracht Cook het album Twice uit – ook op dit album hielp Mike “Prince Fatty” Pelanconi met de totstandkoming – en leverde ze keihard een waardige opvolger op haar lovend ontvangen debuut.

De legendarisch en gelauwerde producer Martin “Youth” Glover werkte meest recentelijk met Cook samen, en zette zijn prominente productie-expertise in voor Vessel of Love. Zijn succes met Killing Joke wordt slechts overtroffen door zijn gevestigde reputatie als een van de grootste producers van de UK.

“Ik ben zeer vereerd om te mogen werken met Hollie, een van de meest veelbelovende opkomende zangeressen en schrijvers van de laatste tien jaar”, zegt Glover. Hollie Cook bevindt zich in goed gezelschap op zijn lijst van geproduceerde artiesten, waartoe ook Paul McCartney, Tom Jones, The Verve, Primal Scream, Pink Floyd en Depeche Mode zich mogen rekenen.

De zonnige en levendige kijk van Hollie Cook op lovers’ rock straalt positiviteit uit en met Vessel of Love en haar energieke liveshows hoef je niets anders te verwachten dan dat ze de tropische troon van de pop zal bestijgen!

> naar programmaoverzicht