Aankondiging: Wende

 

p1, 20.30 – 21.30 uur

In februari won haar album MENS de Edison Pop Award in de categorie Beste Album.
Singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer en artist in residence bij Koninklijk Theater Carré; Wende is het allemaal en helemaal.

Met haar scherpzinnige eigen stem en gezonde hekel aan hokjes en trends vertelt ze verhalen op het snijvlak van wie en waarom. Wende gebruikt haar podium vooral voor uitdagende, grensverleggende projecten waarbij taal, techniek en genre steeds een andere, verrassende rol spelen.

2019 is nog maar net begonnen en nu al sleept de met prijzen overladen artieste (eerder won zij de Annie M.G. Schmidtprijs, een BUMA NL Award, de Sylvia Kristel Award, de Harper’s Bazaar Oeuvre Award én twee Edisons) weer een Edison in de wacht.

Uit het juryrapport: “Wende zingt, praat en weet je met iedere song opnieuw te raken. Na meerdere keren luisteren komen de teksten in combinatie met soms krachtige beats weer anders binnen. Een bijzonder album van een unieke zangeres.”

Werfpop feliciteert Wende met het winnen van het Nederlandse equivalent van de Grammy Award en is er trots op om haar naam op het affiche van de 38e editie te hebben prijken!

> naar programmaoverzicht