APOCALYPTICA – Werfpop 8 juli 2018
170
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-170,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

APOCALYPTICA

Apocalyptica, een Finse instrumentale-metalband uit Finland. Met een drietal cello’s, bespeeld door Paavo Lötjönen, Eicca Toppinen en Perttu Kivilaakso en drummer Mikko Sirén verovert de band het hart van vele metalfans.

In 1993 begon de band met vier cello’s en speelden de bandleden voornamelijk covers van Metallica en bracht de band hun eerste album ‘Plays Metalicca By Four Cellos’ uit. Al snel volgde een twee album waar ook covers van Slayer, Sepulture, Faith No More en Pantera in voorkwamen. In 1999 verving Perttu Kivilaakso cellist Antero Manninen en in 2002 vertrok Max Lilja uit de band, waardoor er uiteindelijk drie cellisten overbleven. In 2005 sloot drummer Mikko Sirén zich aan bij Apocalyptica.

Inmiddels creërt de band niet alleen in Europa, maar ook in de VS steeds meer bekendheid. Met hun laatste album ‘7 th Symphony’ heeft de band een flinke doorbraak gemaakt. Het album is erg gevarieerd en bevat zowel instrumentele als nummers van gastzangers als Gavin Rossdale (Bush), Brent Smith (Shinedown) en Lacey Strum (Flyleaf).

Deze zomer trekt Apocalyptica door Europa en de VS om hun fraaie melodieën en heavy ritmes aan groter publiek te tonen. Zo staan zij onder andere bij ons als headliner op Werfpop op 16 juli.