FAQ van Werfpop Festival | zondag 8 juli 2018- Leidse Hout Leiden
432
page-template-default,page,page-id-432,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Veel gestelde vragen

Wanneer is Werfpop?

Dit jaar is Werfpop op 8 juli 2018.

Waar is Werfpop en hoe kom ik er?

Het festival vindt plaats in De Leidse Hout te Leiden.

De ingang van Werfpop is weer terug verhuisd naar het pad bij de vijver, richting het Theehuis. Waarom? Omdat het kan! De gemeente heeft de infrastructuur van het park flink aangepakt. Het pad richting het Theehuis is zodanig verbreed en uitgevlakt dat die nu wel voldoende ruimte biedt om de bezoekers op een verantwoorde manier naar binnen te leiden.

De ingang aan de Van Waverenweg (aan de Oegstgeest kant van het park) komt te vervallen, dus bezoekers vanuit de richting Oegstgeest, kunnen via de Van Slingelandtlaan of Groene Maredijk bij de ingang komen.

Leiden is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Leiden Centraal is het kort lopen naar de Leidse Hout.

Te voet/fiets: vanaf de achteruitgang van Leiden CS, sla rechtsaf en bij de T-splitsing links. Je bevindt je op de Rijnsburgerweg. Volg deze weg en sla na de rotonde de 2e straat rechtsaf, de Houtlaan. Je ziet vanzelf de Leidse Hout, neem het voet/fietspad links van het park en je komt vanzelf bij het festivalterrein (te voet ±10 min.)

Openbaar Vervoer: vanaf Leiden CS bus gaan er regelmatig bussen richting Warmond / Katwijk / Noordwijk / Noordwijkerhout (2 min.) Zie ov9292 . Halte Warmonderweg of Diaconessenhuis!

Auto’s: de organisatie raadt iedere bezoeker aan om deze zoveel mogelijk thuis te laten staan vanwege de beperkte parkeermogelijkheden. In de woonwijken rondom De Leidse Hout en het Diaconessen Ziekenhuis is het TEN STRENGSTE VERBODEN te parkeren.

Fout parkeren = wegslepen plus fikse boete!

Plan een route via Google Maps

Hoe laat begint Werfpop?

Het veld gaat open om 13.00 en de eerste band speelt om 13.15

Om 23.00 gaat helaas de stekker er weer uit.

Wat is er nog meer te doen op Werfpop?

Er is naast muziek nog veel meer te doen op het festivalterrein; zo is er een heuse Festivalmarkt en worden er zoals altijd weer leuke Kinderactiviteiten voor de allerkleinsten georganiseerd.

Wat mag er wel en niet op Werfpop?

Zie onze huisregels.

Waarom mogen honden/huisdieren niet mee het veld op?

We kunnen dit niet toestaan in verband met de drukte op het veld en de aanwezigheid van (kleine) kinderen.

Ik ben jonger dan 25 jaar, hoe zit dat met de nieuwe NIX18 wet?

Laat je ID checken bij het NIX18-punt!

De verhoging van de alcohol-leeftijd is best een logistieke uitdaging: zo’n 40 tot 50% van de Werfpop-bezoekers is jonger dan 25. En ook nog eens bovengemiddeld knap met jeugdige looks dan wel opvallend volwassen uitstraling. Kortom, het is voor ons barteam onmogelijk je leeftijd te bepalen.

Daarom vragen we je vriendelijk om bij mogelijke twijfel of je wel 18+ bent, meteen als je het veld op komt je ID te laten checken bij onze speciale NIX18 balie.  Die vind je bij het info-punt midden op het veld tegenover de ingang. Hier wordt je ID elektronisch gecheckt. Ben je jonger dan 18? Dan krijg je van ons een NIX18-bandje. We zijn verplicht om valse ID’s in te nemen, dus laat die alsjeblieft thuis. De NIX18 balie is open van 13:00 tot 19:00 uur, daarna verschuift de ID-check naar de barren

Waarom mag ik geen eigen drank meenemen naar Werfpop?

Werfpop is een gratis festival, maar het organiseren ervan is helaas niet gratis. We kunnen Werfpop gratis voor het publiek houden door alles te betalen van het geld wat we onder andere verdienen aan de bar. Bedenk dus dat door het kopen van een drankje je ons helpt om Werfpop gratis te houden. Wel mag je één (onaangebroken) fles water van max 1,5 liter per persoon meenemen, een picknickpakket en eten en drinken voor kinderen in het gezelschap.

Mag ik een paraplu meenemen als het gaat regenen?

Paraplu’s mogen mee het veld op, maar we vragen je toch liever een poncho of regenjas mee te nemen. Door het gebruik van paraplu’s wordt het zicht op het podium minder voor de mensen achter je. Bovendien kunnen ze gevaarlijke situaties opleveren. Op het veld zijn er tevens poncho’s te verkrijgen bij de infokraam van Werfpop op de markt.

Help, ik ben iets verloren of ben mijn kind kwijt!

Mocht je iets zijn verloren op het terrein of je kind niet meer kunnen vinden in de drukte, meld je dan even bij de infokraam van Werfpop op de festivalmarkt. Samen zullen we je helpen om je eigendom of kind weer terug te vinden.

Kan ik pinnen op Werfpop?

Het is mogelijk om te pinnen bij de verkooppunten van de bonnen.

Kan ik vriend worden van Werfpop?

Ja dat kan, voor een kleine jaarlijkse bijdrage kan je vriend worden van Werfpop. Hiermee help je ons het festival gratis te houden in lastige tijden waarin budgetten voor culturele evenementen alleen maar afnemen. Zie hiervoor Vrienden van Werfpop.

Hoe lang is Werfpop er al?

In 2018 vindt de 37ste editie plaats van Werfpop!

Hoe kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Ga hiervoor naar Vrijwilligers en meld je aan, want elk jaar wordt Werfpop mogelijk gemaakt door vele handen van vele vrijwilligers!

Zijn er voorzieningen voor minder valide mensen?

Het festivalterrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, er zijn extra brede ingangen. Ook het veld is goed geschikt voor rolstoelgebruikers, daarnaast is er een mindervalide toilet. Voor minder valide mensen hebben we een speciaal deck vanwaar P1 goed te zien is. Geef ons een seintje als je deze wilt betreden, dan zorgen we ervoor dat je hier toegang tot krijgt.